15:33 / 02.04.2023 Мир

У США винесли перший вирок у справі про вбивство українки на зйомках фільму

Фото: variety.com

Помічник режисера Девід Холлс став першим засудженим у справі про ненавмисне вбивство актором Алеком Болдвіном оператора Галини Гатчинс під час зйомок вестерну "Іржа" (Rust). Про це повідомляє Variety.

Його засуджено до шести місяців умовного ув'язнення. Саме 63-річний Девід Холлс дав Алеку Болдвіну пістолет, у якому опинився один бойовий патрон, назвавши його "холодним" (не зарядженим бойовими патронами на жаргоні кінематографістів).

Помічника режисера визнали винним у небезпечному поводженні зі зброєю. Він також має сплатити штраф у розмірі $500 000, пройти курс з безпечного поводження зі зброєю та провести 24 години за громадськими роботами. Девід Холлс раніше уклав угоду та визнав провину.

Алек Болдвін (тиснув на гачок) і зброяр фільму Ганна Гутьєррес-Рід (заряджала пістолет), не визнали провину у ненавмисному вбивстві. Їм загрожує до 18 місяців позбавлення волі. Слухання у їхній справі розпочнуться у травні.

BAGNET нагадує, у жовтні 2021 року на знімальному майданчику "Іржи" в штаті Нью-Мексико Алек Болдвін випадково вистрілив з пістолета, який використовувався як реквізит і виявився зарядженим бойовими патронами.

У результаті загинула операторка фільму Галина Гатчинс (уродженка Києва), а режисер Джоел Соуса отримав поранення. Після цього родина Гатчинс подала до суду на Болдвіна. У Галини залишився 9-річний син.

Підготував: Сергій Дага