15:47 / 16.03.2023 Мир

У Таллінні 14-річний хлопець кинув саморобну бомбу в торговому центрі

Фото: postimees.ee

У торговому центрі Kristiine в естонській столиці Таллінні у вівторок вибухнула саморобна бомба, яку зробив 14-річний хлопець – у результаті постраждав чоловік. Про це пише Postimees.

У Департаменті поліції та прикордонної охорони Естонії в середу підтвердили, що напередодні в торговому центрі вибухнула бомба, виготовлена з побутової хімії.

"Справді, вчора о 14.20 до ніг 34-річного чоловіка, який увійшов до торгового центру Kristiine, було кинуто предмет, що вибухнув. На щастя, внаслідок вибуху чоловік серйозно не постраждав і його відправили на домашнє лікування", – уточнив керівник служби з боротьби зі злочинами проти особистості Пих'яської префектури Хіско Варес.

За його словами, поліцейські, які прибули на місце події, затримали 14-річного юнака, якого доправили до установи ув'язнення для проведення слідчих заходів.

"На підставі зібраних до теперішнього часу даних є підстави підозрювати, що це був предмет, який містив побутову хімію, який у результаті хімічної реакції вибухнув", – додав Варес. За інформацією Postimees, йдеться про засіб для чищення труб.

Щодо юнака було розпочате провадження про серйозне порушення громадського порядку.

Вибух саморобної бомби, зробленої із засобу для чищення труб, стається через реакцію в закритому контейнері засобу для чищення і металу, коли газ уже не поміщається в ємності і вона піддається тиску газу. Їдка рідина, що викидається внаслідок вибуху, небезпечна для слизових оболонок і шкіри. Ємність бомби також може призвести до травм

Як зазначає Postimees, багато років тому в місті Пярнумаа молодь закладала подібні саморобні бомби в скейт-парку і на дитячому майданчику.

Підготував: Сергій Дага