12:18 / 27.06.2022 Мир

У США обрали найпотворнішого собаку року

Фото: "Містер Щасливе обличчя"

Китайського чубатого собаку на ім'я "Містер Щасливе обличчя" (Mr Happy Face) визнали найпотворнішим псом у світі за підсумками щорічного конкурсу, який відбувся у Каліфорнії. Про це повідомляє ABC News.

17-річний пес відрізняється панківським "ірокезом", язиком, який весь час звисає набік і постійно нахиленою головою. ​Переможець обійшов дев'ятьох конкурентів і завоював приз у розмірі $1500.

"Містера Щасливе обличчя" забрала з притулку під час пандемії 41-річна музикантка з Арізони Дженеда Беналлі.

За словами жінки, під час ковіду американці розібрали з притулків майже всіх тварин, тож їй запропонували лише літнього та нездорового пса.

Співробітники притулку намагались підготувати мене до того, що я мала побачити. А я побачила створення, яке дійсно було старим, але йому потрібен був другий шанс, і воно заслуговувало на кохання.

За її словами, до притулку пес жив у неналежних умовах, про нього не дбали та били. Ветеринари попереджали, що пес проживе не більше кількох тижнів, однак він і досі з нею.

У 2019 році переможцем конкурсу найпотворніших собак став пес із зачіскою, схожою на стрижку Дональда Трампа, а в 2018-му - англійський бульдог Жа-Жа.

Підготував: Сергій Дага

ТЭГИ: