16:16 / 17.05.2022 Мир

Вчора рідні захисників Маріуполя просили у Ердогана допомогу

Ілюстративне фото/Азовсталь

Матері та дружини українських захисників, які перебувають на Азовсталі у Маріуполі, прибули у Туреччину, де вкотре звернулися до президента країни Реджепа Ердогана.

Вони провели пресконференцію, яку транслювали на Facebook-сторінці Turksid.

Жінки прибули на зустріч з турецькими ЗМІ на чолі зі співачкою Русланою Лижичко.

"Сьогодні – наш дедлайн, останній момент, коли ми можемо врятувати Маріуполь. Це те, що неможливо показувати в інтернеті і неможливо передати кадрами та новинами. Перед вами жінки, в яких є останній шанс врятувати близьких та рідних", - наголосила вона.

Вона вкотре закликала допомогти у проведенні процедури екстракції та наголосила на тому, що люди на території заводу живуть у жахливих умовах.

"Віримо в те, що, об'єднавши зусилля Туреччина в особі Ердогана та Китай в особі Сі Цзіньпіна, а також сам Господь Бог допоможуть врятувати людей з Азовсталі. Їм щоденно наносять нові рани, вони без рук, без ніг. Їх треба врятувати вже вчора. Допоможіть нам, пане Ердогане, зробіть це", - зазначила дружина одного з бійців полку "Азов".

За її словами, такий вчинок турецького лідера буде вартий Нобелівської премії миру.

Крім того, під час виступу мати одного з захисників розповіла, що не дивиться відеоролики з Азовсталі, адже боїться побачити сина. Вона зазначила, що він у коротких СМС-повідомленнях заспокоює її та каже, що живий. Однак він не розповідає про те, що відбувається з ним.

"Літаки скидали на них авіабомби по 500 кг, протибункерні, тому люди там гинуть під завалами. Вони розгрібають їх та дістають тіла побратимів. Людям відрізають руки та ноги, але вони могли б вціліти…", - наголосила вона.

Підготувала: Ніна Петрович