13:53 / 18.04.2022 Мир

У росії через санкції припиняють роботу військові заводи, співробітників відправляють в Україну

Фото: ГУР МО/ facebook

росія зараз не виробляє зенітно-ракетні установки, тому що працівників заводів відправили у "відпустку" або на війну в Україну.

Про це повідомили у прес-службі Головного управління розвідки Міноборони України.

Як з'ясувалося, виробничі потужності "Ульянівського механічного заводу", який виробляє радіолокаційні системи та засоби ППО, практично зупинені.

"Причини критичного стану виробництва – використання великої кількості комплектуючих та електронних компонентів у виготовленні продукції військового призначення. Донедавна основним постачальником російського ВПК була Німеччина. Але із початком вторгнення на територію України будь-яку співпрацю було припинено", - розповіли в українській розвідці.

Там також додали, що продовжувати розробку власними силами завод не може, тому що у виробництві не використовується "практично нічого російського".

Нині ж керівництво заводу намагається якимось чином обійти санкції та налагодити постачання деталей через треті країни – зокрема Казахстан.

"Але такі схеми призводять до значного подорожчання комплектуючих через необхідність платити за послуги країнам-посередникам. Але це не передбачено бюджетом і збільшити його немає можливості. Працівникам надають вибір: йти у неоплачувану відпустку або підписувати контракт зі збройними силами для участі у війні в Україні. Рекомендована посада – "оператор-навідник" ЗРК "Бук". Пропонована зарплатня - 50 000 рублів на місяць", - розповіли у ГУР України.

Підготував: Сергій Дага