14:12 / 06.04.2022 Мир

"Ви повинні знати правду": Джонсон звернувся до росіян російською мовою

Фото: Борис Джонсон /з відкритих джерел

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон опублікував відеозвернення до жителів росії, у якому закликає їх шукати правдиву інформацію про війну в Україні та висловлює переконання, що росіяни, знаючи правду, не могли б підтримувати дії путіна. Про це повідомляє "Європейська правда".

Джонсон розпочинає звернення російською:

Росіяни заслуговують на правду, заслуговують на те, щоб дізнатися факти.

Він розповідає, що звірства російських військових у Бучі, Ірпіні та інших місцях в Україні вжахнули світ. 

Ці повідомлення настільки шокуючі і жахаючі, що не дивно, що влада намагається сховати це від вас… Він знає, що це пляма на честі росії, пляма, яка тільки буде розростатися і в’їдатися все глибше з кожним днем цієї війни.

На його думку, путін приховує правду, тому що якби вони бачили, що насправді відбувається, то не могли б підтримувати війну, правда вжахнула би матерів російських військових, які зараз пишаються ними.   

Джонсон закликає росіян, які хочуть розуміти реальну ситуацію, користуватись VPN, дізнаватись факти з неросійських ЗМІ та ділитися правдою зі знайомими. 

Винні будуть притягнені до відповідальності. А історія не забуде тих, хто відводив очі. Вашого президента звинувачують у воєнних злочинах. Але я не вірю, що він діє від вашого імені.

Підготував: Сергій Дага