21:26 / 27.09.2019 Наука и техника

Google сьогодні відзначає свій 21-й день народження

На честь свого дня народження пошуковик Google випустив святковий Doodle, стилізований під стару фотографію.

Сьогодні, 27 вересня, Google святкує свій 21-й день народження.

В честь цієї дати пошуковик випустив святковий Doodle, стилізований під стару фотографію, на якій видно дата - 27 вересня 1998 року, а також зображено комп'ютер тих років і старий логотип, повідомляє УНІАН.

У цей день 21 рік тому, два студенти Стенфордського університету Ларрі Пейдж і Сергій Брін опублікували документ, в якому був описаний запуск прототипу "широкомасштабної пошукової системи".

"Ми обрали назву нашої системи, Google, тому що це звичайне написання googol, або 10 в ступені 100, і добре вписується в нашу мету створення дуже масштабної пошукової системи", - написали студенти.

Варто зазначити, що офіційно компанія Google була заснована 4 вересня 1998 року, але зазвичай вона відзначає свій день народження саме 27 вересня. При цьому, головний домен пошуковика google.com був зареєстрований на рік раніше - 15 вересня 1997 року.

19 серпня 2004 року акції Google Inc. вперше з'явилися на фондовому ринку. В цьому році Google як публічній компанії виповнилося 15 років.

На сьогодні Google - американська транснаціональна публічна корпорація, реорганізована 15 жовтня 2015 року в міжнародний конгломерат Alphabet Inc.

Він працює більш ніж 100 мовами. Google управляє більш ніж мільйоном серверів у центрах обробки даних по всьому світу і обробляє більше одного мільярда пошукових запитів і 24 петабайт даних кожен день.

Крім пошукової системи, в даний час Google надає масу інших сервісів і продуктів, що користуються величезною популярністю. Також компанія є творцем найпопулярнішої в світі мобільної операційної системи - Android.

Крім того, компанія виробляє техніку - ноутбуки, смартфони, розумні колонки, гарнітури віртуальної реальності, розумні камери та інші пристрої.