13:08 / 30.09.2018 Наука и техника

Компанія Oculus представила новий бездротовий шолом віртуальної реальності

Новинка поєднує характеристики високоякісної системи Oculus Rift і бездротової Oculus Go.

Компанія Oculus представила новий бездротовий шолом віртуальної реальності. Новинка отримала назву Oculus Quest, вона надійде у продаж навесні 2019 року, вартість шолома становитиме 399 доларів, повідомляє The Verge. Коротко про нову розробку розповів засновник Facebook Марк Цукерберг, передає dt.ua.

"Oculus Quest об'єднує ключові якості ідеальної системи віртуальної реальності: автономність, віртуальні контролери і здатність повною мірою  визначати позицію гравця. Якщо ми можемо об'єднати ці три якості в одному продукті, ми вважаємо, що це може стати основою для нового покоління продуктів віртуальної реальності", - пояснив він.

За словами Цукерберга, Oculus Quest закриває перше покоління продуктів компанії. Шолом став споживчої версією пристрою під назвою Santa Cruz, про розробку якого повідомлялося ще у жовтні 2016 року.

Голова Oculus VR Хьюго Барра описує шолом як "створений для ігор". На моменту випуску шолома з його допомогою можна буде грати у понад 50 ігор, обіцяють розробники. Шолом фактично поєднує в собі характеристики високоякісної провідної системи Oculus Rift і більш дешевої бездротової Oculus Go.

У Oculus Quest використовуються контролери руху, аналогічні Oculus Touch, і чотири камери з широким кутом огляду, що дозволяє точно відстежувати позицію людини. Роздільна здатність пристрою - 1600x1440, також розробники обіцяють поліпшити звук вбудованих динаміків.

ТЭГИ: