19:53 / 19.09.2018 Наука и техника

З'ясовано, чи дієві нові функції Apple Watch 4

Минулого тижня компанія Apple презентувала нову продукцію.

Одне із найбільш важливих нововведень - Apple Watch 4 може робити електрокардіограми серця, передає gazeta.ua.

"Apple Watch 4 справді може зробити електрокардіограму, однак ця функція має серйозні обмеження. Для запису повноцінного електрокардіограми потрібні до 12 електродів з векторами, що проходять поперек серця. У годинника цих електродів лише два. Вони можуть виміряти частоту серця для подальшої діагностики фібриляції передсердь", - каже лікар з пункту невідкладної допомоги.

За його словами, короткі напади фібриляції можуть бути у багатьох людей, але вони не є небезпечними. Хоча часті випадки збільшують ризик інфаркту і можуть призвести до зупинки серця.

"Користь від електрокардіограми є. Годинник виявляє зміни в серцебитті та інформує користувача про необхідність пройти обстеження", - додав він.

При цьому розумний годинник не може діагностувати інші хвороби серця, крім фібриляції передсердь, тож якщо у користувача цей діагноз, то йому й надалі потрібно регулярно проходити обстеження у лікаря. Годинник також не може розрахувати ризик інфаркту.

Минулого тижня компанія Apple презентувала нові смартфони. Перші дві моделі iPhone Xs та iPhone Xs Max надійдуть у продаж у США вже 21 вересня. Третій смартфон iPhone Xr продаватимуть аж з 19 жовтня. Все через проблему з LCD-дисплеєм. У смартфоні неправильно відбувається розсіювання світла підсвічування біля вирізу. Ще одна проблема полягає у обсязі виробництва з боку Japan Display, а також проблеми з програмами вже з боку Apple.