16:19 / 22.05.2018 Наука и техника

Вчені вияснили чому жінки стороняться чоловіків на дорогих автомобілях

Американські дослідники з'ясували, що чоловіки, які демонструють своє багатство за допомогою дорогих автомобілів, менш привабливі для жінок, які шукають партнера для серйозних відносин.

Вчені з Університету штату Нью-Йорк у Буффало з'ясували, що жінки розцінюють чоловіків на розкішних автомобілях, як менш надійних і більш сексуально безвідповідальних, пише 24tv.ua.

Автомобіль Ламборґіні

У дослідженні вчені аналізували дані з анонімного опитування понад 375 респондентів. Їх просили описати характер двох вигаданих чоловіків, у одного з яких був звичайний автомобіль, в той час як у другого – машина яскравого кольору з великими колесами або незвичайним тюнінгом.

В результаті з'ясувалося, що жінки описували чоловіка з розкішним авто, як людину, яку цікавлять виключно короткі сексуальні відносини. У свою чергу, чоловіка на більш скромному авто жінки описували, як більш порядного і надійного партнера для серйозних тривалих відносин.

"Ми пов'язуємо це з тим, що жінки інтуїтивно асоціюють чоловіка на дорогому яскравому авто, як марнотрата і людину, яка не інвестує в своє майбутнє і прагне отримати виключно сексуальний зв'язок, а не будувати серйозні стосунки", – відзначає провідний автор дослідження, психолог Деніел Крюгер.