06:35 / 11.04.2018 Наука и техника

Ford представляє новий Focus

Сьогодні компанія Ford вперше презентувала публіці новий Ford Focus – найдосконалішу та найбільш високотехнологічну версію Focus за весь час існування моделі. Про це "Багнету" повідомили в компанії "Віннер Імпортс Україна, Лтд".

Після активнішої, ніж будь-коли, співпраці з клієнтами, новий Focus створили практично з нуля, завдяки чому ця модель дарує найбільш впевнене, інтуїтивне і приємне керування та найкращі враження для пасажирів у порівнянні з іншими середньорозмірними сімейними автомобілями, представленими на європейському ринку.

Focus став дебютом нової людиноцентричної філософії дизайну, яка передбачає поєднання емоційного дизайну екстер’єру з кращими у класі аеродинамічними характеристиками і вирізняється просторішим інтер’єром, оздоблення якого вражає високою якістю матеріалів та виготовлення.

Клієнтам Ford вперше пропонується настільки досконалий комплекс органічно інтегрованих технологій допомоги водієві, які створюють усі умови для інтуїтивного і точного керування автомобілем і мінімізують стресове навантаження. До переліку сучасних технологій увійшли:

  • адаптивний круїз-контроль ACC, відтепер доповнений функціями Stop & Go, розпізнавання знаків обмеження швидкості руху Speed Sign Recognition та утримання смуги руху Lane-Centring, які полегшують рух у заторах;
  • система адаптивного головного освітлення Adaptive Front Lighting System з функціями предиктивного освітлення поворотів Predictive curve light та коригування освітлення з урахуванням дорожніх знаків Sign-based light, що використовують дані відеокамери і заздалегідь коригують форму та яскравість пучка світла фар, забезпечуючи покращене освітлення за рахунок відстеження поворотів та (вперше в галузі) розпізнавання дорожніх знаків;
  • система активної допомоги при паркуванні Active Park Assist 2, яка відтепер керує перемиканням передач, педаллю акселератора і гальма та забезпечує можливість повністю автоматичного маневрування одним натисканням кнопки;
  • проекційний дисплей, вперше представлений на моделі Ford для європейського ринку, який допомагає водіям зосередитися на дорозі;
  • система активного маневрування Evasive Steering Assist — представлена вперше в цьому сегменті технологія, яка допомагає водієві об’їжджати автомобілі, що зупинилися або рухаються повільніше, щоб уникнути зіткнення.

Новий Focus залишається вірним 20-літнім традиціям кращої в класі динаміки, яку додатково вдосконалили за рахунок вперше використаної на Focus технології регулювання жорсткості незалежної передньої та задньої підвісок Continuously Controlled Damping (CCD), нової системи вибору режимів керування, використання ізольованого заднього підрамника задля підвищеної плавності ходу, а також пружин, виготовлених за патентованою технологією Ford.

Комфорт і зручність автомобіля покращують такі нові функції, як вбудований модем FordPass Connect, що дозволяє залишатися на зв'язку під час руху, та панель для бездротового заряджання сумісних смартфонів.

Серед варіантів силових агрегатів — удосконалена версія відзначеного численними нагородами 1-літрового двигуна EcoBoost та новий бензиновий двигун EcoBoost з робочим об’ємом 1,5 л, оснащені першою у світі системою деактивації циліндрів для трициліндрових агрегатів, розробленою Ford. Нові дизельні двигуни EcoBlue, доступні у версіях об’ємом 1,5 та 2,0 л, забезпечують виняткові показники економії пального. Нова інтелектуальна 8-ступенева автоматична трансмісія, керування якою здійснюється за допомогою ергономічного поворотного селектора, адаптує алгоритм перемикання передач до стилю водіння.

"Наш новий Ford Focus є вершиною технологій і справжньою перлиною у своєму сегменті, — говорить Джо Бакай (Joe Bakaj), віце-президент відділу розробки продукції компанії Ford of Europe. — Нагода створити цілковито новий автомобіль з чистого аркуша випадає не так часто. Тож ми вхопилися за цей шанс обома руками, щоб створити найкращий у світі середньорозмірний автомобіль".

Широкий ряд моделей Focus, що складається з п’ятидверного хетчбека, універсала та доступної на деяких ринках версії в чотиридверному кузові, включає також ексклюзивні варіанти комплектації, що доповнять перелік численних переваг цього середньорозмірного автомобіля. Це, зокрема, стильні Focus Trend і Titanium, спортивний Focus ST-Line, престижний Focus Vignale та перший Focus Active з характеристиками кросовера.

Новий Focus — перша у світі модель на базі нової платформи Ford під назвою C2, що вирішує одразу кілька завдань: покращення рівня захисту при зіткненнях, аеродинамічних якостей (як наслідок більша економічність), а також збільшення місткості салону середньорозмірних моделей Ford без впливу на зовнішні габарити. Високу майстерність і якість виконання забезпечує виробничий комплекс Ford у м. Саарлуї (Saarlouis), Німеччина, у який компанія інвестувала 600 млн євро.

За час, що минув від презентації першого революційного покоління Focus в 1998 році компанія Ford продала майже 7 млн екземплярів цієї моделі у Європі та понад 16 млн в усьому світі.

"Focus був нашою точкою опори в Європі протягом двох десятиліть. Справжній лідер за рівнем дизайну, технологій та задоволення від керування, він поєднує в собі всі унікальні риси Ford, які так люблять клієнти, — говорить Стівен Армстронг (Steven Armstrong), віце-президент групи та президент підрозділу компанії Ford Motor Company у Європі, Африці та на Близькому Сході. — Оскільки середньорозмірні сімейні авто становлять майже п’яту частину від загальної кількості автомобілів, проданих на території Європи минулого року, Focus залишається однаково важливим і для нашої компанії, і для наших клієнтів, і саме тому ми доклали стільки зусиль для розробки нової моделі, яка стала одним з найкращих наших витворів".