17:25 / 15.05.2016 Наука и техника

Вчені наблизились до створення еліксиру молодості

Створення еліксиру молодості стало на крок ближче до реальності після того, як команда дослідників з Університету Цюріха і університетів у Канаді та Бразилії виявила, що введення вітаміну під назвою нікотинамід рибозид відновлює регенеративні здібності і затримує старіння органів, повідомляє cikavosti.com

В ході випробувань вчені хотіли зрозуміти, як процеси регенерації в організмі погіршуються з віком. В центрі уваги фахівців були мітохондрії – так звані енергетичні "батарейки" клітин. В нормальних умовах мітохондрії реагують на сигнали, що посилаються організмом, щоб регенерувати пошкоджені органи, виробляючи нові специфічні клітини. Даний процес спостерігається в молодому організмі, але в старому організмі втома в клітинах є однією з головних причин поганої регенерації і навіть переродження в певних тканинах чи органах.

Коли мишам у 2-річному віці, який вважається для них похилим, дали нікотинамід рибозид, мітохондріальна активність і м’язовий регенерація в їх організмі значно покращилися. Отримані результати можуть мати дуже важливе значення в області регенеративної медицини і привести до ефективного лікування захворювань, які можуть бути фатальними для молодих людей.