17:41 / 21.03.2016 Наука и техника

Україна - перша в Європі з IT-аутсорсингу

Ураїна має найбільшу і швидкозростаючу кількість IT-фахівців у Європі. Очікується, що до кінця 2020 ця цифра перевищить 200 тис. осіб.

Як повідомляє портал IT Outsoursing News, незважаючи на політичні потрясіння, українські послуги ІТ та програмного забезпечення для Research&Development щороку набирають обертів, інформує Gazeta.ua.

Понад 100 світових високотехнологічних компаній, таких як, наприклад, Cisco, Oracle, Rakuten, Samsung, ведуть R&D діяльності в Україні. Водночас, безліч локальних IT-аутсорсингових компаній обслуговують клієнтів по всьому світу.

Експорт українського програмного забезпечення приніс приблизно $2,5 млрд за 2015 рік. Найбільше послуг – приблизно 80% надаються клієнтам зі США.

Крім того, Штати залишаються найбільшим партнером України по спільній R&D діяльності (близько 45% від загальної кількості). Далі слідують країни ЄС та Ізраїль.

Найпопулярнішим місцем для відкриття R&D центру є Київ, у якому зосередилася їх більшість. Привабливими для таких досліджень є Дніпропетровськ, Львів, Одеса, Харків і Вінниця.

ТЭГИ: