19:26 / 20.11.2015 Наука и техника

Розробку спорткара нового покоління Nissan GT-R розтянуть до 2020 року?

З новин зі "стайні" спортивних авто Nissan: випуск довгоочікуваного нового спорткара GT-R відкладуть

Сумні новини зі "стайні" спортивних автомобілів Nissan – випуск довгоочікуваного нового покоління спорткара GT-R відкладається на кілька років. Якщо раніше передбачалося, що двохдверка побачить світ в 2017 році, то тепер розмови йдуть про 2020. Про те, що в цьому десятилітті машину можна не чекати заявив керуючий директор австралійського підрозділу японської компанії Річард Емері.

Очікується, що зі зміною покоління GT-R знайде гібридну силову установку загальною потужністю 800 сил. Вона складатиметься з 580-сильного бензинового 3,8-літрового V6, електродвигуна, системи рекуперації енергії і комплекту акумуляторів. За попередніми даними, зовнішній вигляд нового спорткара буде виконаний в стилі концепту 2020 Vision Gran Turismo (на фото).

Раніше повідомлялося, що Nissan збирається оснастити наступне покоління спорткара GT-R системою автономного управління, основним завданням якого стане розкриття потенціалу автомобіля на гоночному треку. На відміну від більшості автопілотів, створених для доріг загального користування, електронний помічник від Nissan покаже водієві ідеальну траєкторію і встановить швидке коло.

Віце-президент Nissan з досліджень та інжинірингу Такао Асами пояснив: "Машина ефективніша, надійніша і краща, ніж найбільш досвідчені гонщики. Тому, завдяки нашим системам автономного управління водії зможуть отримати ще більше задоволення від спортивних моделей Nissan".