00:17 / 23.07.2015 Наука и техника

"Нові Горизонти" надіслали нові фото гірских утворень Плутона (ФОТО)

Відкриття допоможе зрозуміти, як виникли світлі, відносно молоді регіони поверхні Плутона

Зонд New Horizons виявив гірську формацію на поверхні Плутона, розташовану поруч з "серцем" планети, в кількох сотнях кілометрів на північному заході від гір Норгея.

Нові гори виявили на фото регіону Томбо, "серця" Плутона, які були нодіслані зондом на Землю в ніч з понеділка на вівторок.

 

За своєю висотою нові гори, які поки що не мають назви, помітно поступаються у висоті 3-кілометровій гряді Норгея, перших відомих гір Плутона, названих так на честь непальського альпініста Тенцинга Норгея, котрий разом з Едмундом Хілларі першим підкорив Еверест.

Ці гори, як пояснює Джефф Мур, керівник геологічної команди New Horizons, розташовані на межі між відносно молодою рівниною Супутника, чий вік не перевищує 100 млн років, і стародавніми кратерами у відносно темних регіонах на межі з "серцем" Плутона.

За його словами, ці гори будуть особливо цікаві планетологам з тієї причини, що їх вивчення може допомогти їм зрозуміти, як виникли світлі, відносно молоді регіони поверхні Плутона і як вони взаємодіють з темними, літніми регіонами.