22:28 / 23.03.2024 Наука и техника

Вчені назвали найкориснішу рибу, яку потрібно їсти кожному

Фото: Pexels.com

Експерти виявили, що лосось може мати менше корисних поживних речовин, ніж ми раніше вважали, особливо якщо йдеться про фермерську рибу, яку часто купують.

Newsweek визначив, яку рибу слід включати в раціон для підтримки оптимального здоров'я.

Дослідження, опубліковане в журналі Nature Food вченими з Кембриджського університету, Ланкастерського університету, Університету Стірлінга та Абердинського університету, показало, що під час вирощування лосося може втрачатися шість з дев'яти поживних речовин - кальцій, йод, залізо, омега-3, вітамін B12 і вітамін A.

Однак дику рибу, яку використовують для годівлі лосося, таку як скумбрія, анчоуси та оселедець, рекомендується обирати, оскільки вона містить поживні речовини, корисні для здоров'я людини, такі як кальцій, омега-3 і вітамін B12.

"Ми бачимо, що більшість видів дикої риби, використовуваної як корм, мають таку ж або більшу щільність і набір мікроелементів, ніж філе культивованого лосося. Незважаючи на те, що люди, як і раніше, із задоволенням їдять лосося і підтримують стійке зростання цього сектору, їм варто подумати про те, щоб вживати в їжу більше і ширше диких видів риби, таких як сардини, скумбрія і анчоуси, щоб отримувати більше необхідних поживних речовин просто на тарілку", - сказав провідний автор дослідження Девід Уіллер з кафедри зоології Кембриджського університету в резюме отриманих результатів.

BAGNET нагадує, багато людей люблять різні соуси, але мало хто задумується над їхньою користю. Справа в тому, що соуси можуть містити багато вуглеводів та калорій, що робить навіть здорові страви менш корисними.

Підготував: Сергій Дага