12:18 / 07.02.2024 Наука и техника

У Facebook та Instagram позначатимуть фото, створені штучним інтелектом

Іntelligence Аrtificial(штучний інтелект)/Ілюстративне фото з відкритих джерел

Найближчим часом у соціальних мережах Facebook, Instagram і Threads будуть позначатися всі зображення, створені за допомогою штучного інтелекту. Про це повідомили в блозі Meta.

Штучно згенеровані зображення будуть позначатися видимими маркерами та невидимими водяними знаками, що вбудовуються у файли зображень. Компанія Meta вже маркує весь контент, створений за допомогою своїх інструментів штучного інтелекту, але в найближчі місяці це розповсюдять і на інших розробників ШІ, зокрема на OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock, та Alphabetʼs.

"Ми співпрацюємо з галузевими партнерами, щоб узгодити загальні технічні стандарти, які покажуть, що контент створили за допомогою ШІ. Ці стандарти дозволять позначати створені штучним інтелектом зображення, які користувачі публікують у Facebook, Instagram і Threads", — заявили в Meta.

З ростом використання штучного інтелекту, регулятори будуть пропонувати різні методи виявлення штучних зображень. Фахівці очікують, що люди та компанії намагатимуться обійти захист, створений для виявлення цього. Тому важливо вже зараз навчити користувачів мережі розпізнавати контент, створений за допомогою штучного інтелекту, і перевіряти, чи заслуговує на довіру акаунт, який опублікував підозріле зображення.

Підготував: Сергій Дага