08:30 / 06.02.2024 Наука и техника

Федоров показав ударний дрон Shoolika mk6, який знищуватиме окупантів вночі

Фото: Дрон Shoolika mk6

Інженери української технологічної компанії SkyLab UA створили стратегічний ударний дрон Shoolika mk6. У нього топові нічні візуальні системи, тож він буде ефективний у нічних операціях зі знищення ворогів. Про це повідомив міністр цифрової трансформації  Михайло Федоров.

"Інноваційний дрон від учасників Brave1. Розробники зі SkyLab UA створили стратегічний ударний дрон Shoolika mk6. Безпілотник може завдавати точних ударів й особливо ефективний у нічних операціях - у нього топові нічні візуальні системи", – повідомив міністр.

Дальність дії - до 10 км, дрон може нести навантаження до 6 кг, має високоточну систему керування, а ще Shoolika mk6 стійкий до впливу РЕБ.

"Сили оборони вже випробували Shoolika mk6 і дали свій фідбек: дрон важливий для тактичних операцій, особливо в нічний час", – додав Федоров.

Безпілотник перебуває в процесі кодифікації НАТО. У планах - покращити систему штучного інтелекту для автономних місій і камер, щоб краще шукати цілі та змінювати курс для коригування ударів з повітря.

BAGNET нагадує, ЗСУ отримали першу партію дронів-камікадзе AQ 400 Scythe.

Підготував: Сергій Дага