12:37 / 10.01.2024 Наука и техника

Держава вперше законтрактувала роботизовані турелі ШаБля, – Федоров

Фото: t.me/s/zedigital

Технологічно посилюємо армію з Brave1. ШаБля — це куленепробивна автоматизована система під кулемети, що допомагає бійцям дистанційно знищувати ворога. Саме завдяки дистанційній роботі турель зберігає життя та здоровʼя кулеметників. ШаБля — це інновація і приклад зброї сучасної війни. Розробка перейшла зі стартапу в сталий проєкт, який контрактує держава.

"Наша задача — допомагати створювати інновації, аби вони швидше доходили до поля бою, швидше застосовувались, ми отримували зворотний звʼязок і цих інновацій більшало, – повідомляє віце-прем’єр-міністра, міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова. Ми повинні сіяти стартапи і давати молодим підприємцям створювати проєкти, які змінюють ситуацію на полі бою. Технології допомагають зберігати життя нашим воїнам і бути ефективними".

Міністр додав: "Якщо у вас є розробка, яка може змінити ситуацію на полі бою, долучайтесь до Brave1 і отримуйте грант. Десятки проєктів кластеру вже отримали державні контракти і, можливо, ваш наступний. Наближчайте перемогу власноруч".

Підготував: Сергій Дага