12:18 / 25.12.2023 Наука и техника

Інформація про укриття буде доступна в "Дії"

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Інформація про наявність укриттів буде доступна через мобільний застосунок "Дія" у формі інтерактивної карти. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

На недавньому засіданні уряду була прийнята постанова, яка розширює вимоги до облаштування захисних споруд цивільного захисту. Також вона передбачає інформування громадян про наявність укриттів.

Серед визначених норм вказано пішохідну доступність, систематичний облік укриттів з боку держави, громад та підприємств, а також накопичення інформації про них в інформаційній системі, що інтегрована з іншими державними реєстрами.

Зазначається, що вся інформація про наявність укриттів буде легко доступна через застосунок "Дія" у формі інтерактивної карти. Кожен громадянин матиме змогу оцінити стан укриття, подати скаргу або подати свою пропозицію. Схожа система вже успішно функціонує щодо "Пунктів незламності".

На фінансування облаштування надійних укриттів у школах і дитячих садках уряд виділив 1,5 мільярда гривень. Згідно з інформацією ОВА, понад 80% освітніх закладів вже мають відповідні сховища. Наступного року буде спрямовано ще 2,5 мільярда гривень на створення безпечних умов.

Підготував: Сергій Дага