20:17 / 04.11.2023 Наука и техника

Ходити до суду тепер не потрібно: у "Дії" зʼявилась нова важлива послуга

Фото: t.me/zedigital

У мобільному застосунку "Дія" представлена нова можливість - оплата штрафів за адміністративні порушення.

Інформацію про це опублікував у своєму профілі в соціальній мережі міністр трансформації України Михайло Федоров.

Тепер українці можуть оплатити штрафи за адміністративні правопорушення просто у застосунку "Дія". Необхідність особисто відвідувати суд відпадає - достатньо лише кількох кліків на смартфоні.

"Через необачність можна вчинити адмінпорушення. Наприклад, закурити в невстановленому місці або порушити правила торгівлі. Після цього на людину чекає штраф, який запускає довгий і нудний процес.  Потрібно їхати до суду та стояти в чергах, щоб отримати судову постанову та реквізити для сплати штрафу й судового збору. І лише потім іти в банк. 

Тепер усе в "Дії". Потрібно відкрити розділ Судові справи або Судові штрафи, вибрати штраф та сплатити його. Це все. Квитанція автоматично надійде до суду, який після зарахування коштів закриє вашу справу", - наголосив Михайло Федоров.

Раніше BAGNET повідомляв, що прикордонники перестали використовувати цифрові версії документів в "Дії" при перевірці українців на кордоні. Однак мова йшла не про цифровий паспорт, а інші документи - наприклад, свідоцтва про народження дітей.

Підготував: Сергій Дага