15:28 / 31.10.2023 Наука и техника

Глава Мінцифри назвав найбезпечніші месенджери для українців

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Месенджер Signal є найбільш надійним і безпечним для українців. Про це заявив віце-премєр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв'ю "РБК Україна".

Російські соціальні мережі, слава богу, в нас заблоковані, але знаєте, все одно я іноді зустрічаю людей, у яких на телефонах встановлені різні соціальні мережі.

В жодному разі ви не можете використовувати російські соціальні мережі. Це максимально небезпечно.

Якщо говоримо про всі інші, то вони всі у нас працюють в Україні. Тому звичайно, з точки зору шифрування, передачі інформації, Signal є, напевно, топовим. Багато робить в напрямку безпеки WhatsApp, Trema і Telegram, про який ми з вами говорили.

В такому порядку, як я назвав. Ще Facebook Messenger, перед Telegram.

Глава Мінцифри зауважив, що не робив технічного аудиту жодних соціальних медіа або месенджерів і сказав "особисту думку". Але від технічного аудиту може змінюватися порядок цих соціальних платформ.

Але в принципі є правила, яких потрібно дотримуватися задля безпеки власних денних і конфіденційності.

Якщо ви будете використовувати режим локдауну на вашому смартфоні, у вас буде двофакторна авторизація, на контракті сімкарта, хмарний пароль, і ви не будете відкривати різні лінки від невідомих вам людей, просто ці речі зробите, то вже дев'яносто, а може і більше відсотків, що у вас все точно буде добре.

Підготував: Сергій Дага