15:09 / 22.09.2023 Наука и техника

Оплата адмінштрафів та карта пунктів незламності. у "Дії" зʼявляться дві нові функції

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У застосунку "Дія" можна буде сплатити штраф за адміністративне правопорушення. А прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив до початку опалювального сезону оцифрувати дані про Пункти незламності в "Дії".

Міністерство цифрової трансформації відкрило запис на бета-тест функції оплати адмінштрафів, повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров. Про пункти незламності розповів прем’єр у своєму телеграм-каналі.

"Часто адмінпорушення здійснюють через незнання законів та правил. Наприклад, ви пройшли митний контроль, але не задекларували кошти. Або курили в забороненому місці. Кейсів багато. Послуга в "Дії" дасть змогу сплатити штраф без купи папірців, походів до суду та банку. Лише кілька кліків у застосунку", — розповів він.

Щоб переконатися, що послуга працює коректно, Мінцифри запрошує протестувати її. Долучитися до бета-тесту можна за посиланням. Треба бути старшим 16 років, мати верифікований реєстраційний номер облікової картки платника податків у "Дії" та судову справу зі штрафом за адмінпорушення.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив до початку опалювального сезону оцифрувати дані про Пункти незламності в “Дії”.

За словами глави уряду, це має бути зручний сервіс, де є вся важлива інформація про кожен пункт, його розташування та наявність необхідного обладнання.

"Плануємо запустити проєкт до початку опалювального сезону", – заявив він.

Шмигаль також повідомив, що після закінчення опалювального сезону уряд продовжував роботу з удосконалення мережі.

BAGNET нагадує, від 4 вересня на порталі "Дія" зʼявилися чотири нові сервіси, які допоможуть у разі всиновлення дитини, догляду за хворою дитиною чи дитиною з інвалідністю, одиноким батькам і матерям.

Підготував: Сергій Дага