14:12 / 30.08.2023 Наука и техника

Українські хакери атакували російську платіжну систему "Золота корона"

Фото: kommersant.ru

Хакери з України атакували російську систему грошових переказів "Золота корона" (KoronaPay). Про це повідомляє "Коммерсант".

Ресурси платіжної системи 28 серпня стали позначати як цілі для хакерів на тіньових форумах, розповіли фахівці з кібербезпеки.

"Заклики атакувати компанію зазвичай призводять до масової DDoS-атаки, що й сталося з платіжною системою", - розповів один зі співрозмовників видання.

Експерти компанії ServicePipe, яка випускає продукти для цифрового захисту, повідомили, що в роботі "Золотої корони" стався збій через атаку.

Відповідальність за атаку на "Золоту корону" взяла на себе "IT-армія України".

"Золота корона" надає послуги фінансових трансакцій без відкриття рахунку та працює на території росії, країн СНД, Євросоюзу та в низці інших країн.

Система існує з 1994 року, однак особливо популярною стала після початку військових дій в Україні, коли через міжнародні санкції відправка грошей з рф за кордон і назад серйозно ускладнилася.

У 2022 році подібних хакерських атак зазнали російська платіжна система "Мир" та її оператор, Національна система платіжних карток.

BAGNET нагадує, на початку серпня сайт Московського міського бюро технічної інвентаризації зламали проукраїнські хакери.

Підготував: Сергій Дага