11:02 / 09.05.2023 Наука и техника

В Україні сформували вісім ударних рот безпілотників, – Федоров

Фото: t.me/zedigital

В Україні сформували 8 нових ударних рот безпілотних літальних апаратів. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

8 нових ударних рот БпЛА готові до бою - передали їм пікапи, ударні коптери та FPV-дрони (first-person view - ред.). Безпілотники для Армії дронів придбали у межах платформи Президента Володимира Зеленського UNITED24 та за кошти державного бюджету. Важливо, що всі дрони українського виробництва.

Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Федоров повідомив, що уряд "продовжує прибирати блокери для розвитку українських компаній.

Буде ще багато змін. Щоб в Україні щомісяця виробляли тисячі дронів, які просто зараз потрібні Силам оборони. Створення ударних рот - безпрецедентний і своєчасний крок.

BAGNET нагадує, 28 березня Федоров повідомляв про готовність до бою трьох рот безпілотників.

Три ударні роти, які ми запустили кілька місяців тому, вже мають успішні результати на фронті. Топпріоритет - забезпечити й інші підрозділи технологіями. Це наблизить перемогу та збереже життя наших воїнів.

5 травня глава Мінцифри повідомив, що в Україні підготували 10 тис. операторів безпілотників у рамках проекту "Армія дронів": на його реалізацію було зібрано $325 млн.

У січні 2023 року Михайло Федоров заявив, що за сім місяців українські військові законтрактували 1,6 тис. дронів на 3,3 млрд гривень ($90 млн).

Підготував: Сергій Дага