10:22 / 28.04.2022 Наука и техника

Кросовер Mazda MX-30 отримає нестандартний бензиновий мотор

Mazda знову запустить у виробництво роторно-поршневий двигун Ванкеля.

У другій половині 2022 року стартує випуск кросовера Mazda MX-30 з таким мотором, а наприкінці року модель з'явиться у продажу, інформує avtodream.org.

Утім, застосування двигуна Ванкеля буде дуже нестандартним. Якщо раніше його встановлювали переважно на спорткар Mazda, то тепер ним оснастять електромобіль.

Мало того, роторно-поршневий двигун навіть не буде обертати колеса - йому відведена роль генератора, що виробляє електроенергію і живить батарею електрокара. Подібна схема свого часу застосовувалася на BMW i3 Rex і Chevrolet Volt.

У Mazda вважають, що двигун Ванкеля можна використовувати як мотор-генератор завдяки його компактним розмірам. А оскільки він працюватиме на рівномірних оборотах, його моторесурс буде досить високим.

Нововведення дозволить зробити Mazda MX-30 привабливішим, адже чисто електрична 143-сильна версія моделі має дуже невеликий запас ходу — приблизно 200 км.

Використання бензинового двигуна дозволить виправити цей недолік і навіть дозволить використовувати кросовер у далеких поїздках.