02:16 / 05.08.2021 Наука и техника

BMW представить новий електромобіль BMW i4 M50 на австрійськоому чемпіонаті світу FIM Enel MotoE

На австралійскому чемпіонаті світу FIM Enel MotoE, 15 серпня, планують представити новий автомобіль безпеки BMW i4 M50, повідомляє electrive.com.

Раніше BMW i8 використовувався як автомобіль безпеки для MotoE.

"З BMW i4 M50 ми вступаємо в нову еру і представляємо нашому першу М з повністю електричним приводом, - каже Маркус Флаш, керуючий директор BMW M GmbH. "З першим M BEV ми визначаємо курс на майбутнє, в якому поєднання надзвичайно спортивних, потужних автомобілів та електрифікації є захоплюючою темою".

До речі, цього сезону BMW i8 також був замінений електромобілем Формули Е. Однак у цьому випадку BMW Group вибрала налаштований Mini Cooper SE. Хоча міні-автомобіль безпеки був технічно адаптований, BMW не згадує жодних технічних змін в оголошенні про автомобіль безпеки i4 M50 - але згадує, що автомобіль безпеки заснований на i4 M50. Тож зміни можливі, хоча й більше з точки зору ваги - такі компоненти, як заднє сидіння, тут не потрібні. Потужність серійної моделі вже становить 400 кВт.

BMW забезпечує автомобіль безпеки та медичний автомобіль для всіх мотоциклетних серій MotoGP. Однак i4 буде використовуватися лише в гоночних серіях MotoE. У самому MotoGP - і в молодших класах Moto3 та Moto2 - BMW буде використовувати версію автомобіля М4 з двигуном внутрішнього згоряння як автомобіль безпеки.