17:19 / 31.07.2021 Наука и техника

Volkswagen почне модернізацію заводу для випуску електромобілів на вихідних в серпні

Компанія Volkswagen оголосила, що буде працювати над рядом будівельних проектів на майданчику Emden. Більше 1000 співробітників та зовнішніх працівників мають працювати на близько 300 будівельних майданчиках з 2 по 27 серпня для модернізації виробництва електромобілів, повідомляє electrive.com.

За даними Volkswagen, трансформація має бути завершена в першій половині 2022 року, і почнеться масове виробництво електричних транспортних засобів. Спочатку це стосуватиметься ID.4, який потім буде побудований у двох місцях Німеччини на додаток до Цвікау. Крім того, два заводи в Китаї будуть виробляти там версії ID.4 X та ID.4 Crozz, а пізніше ID.4 також буде побудовано на американському заводі в Чаттанузі.

Повернемося до Емдена: перехід на MEB там триває з липня 2020 року. У травні VW заявила, що робота йде за графіком. "Протягом наступних чотирьох тижнів ми будемо визначати подальший важливий курс для запуску ID.4 в Емдені", - повідомив керівник заводу Уве Шварц. "Перетворення на другу велику електростанцію Volkswagen в Німеччині після Цвікау зараз вступає у вирішальну фазу". В той же час існуюче виробництво оптимізується для забезпечення "плавного перезапуску" Passat та Arteon.

Зокрема, одну з двох складальних ліній буде демонтовано під час святкування, щоб отримати вільний простір. У майбутньому Passat і Arteon збиратимуться лише на одній лінії замість двох.

Згідно з доповіддю, "у всій кузовній майстерні будуть внесені значні зміни, особливо для майбутніх обсягів MEB". Для транспортування електронних транспортних засобів лише в лакофарбовому цеху буде переобладнано близько 17 кілометрів конвеєрної лінії. Загалом у цій виробничій зоні працює понад 20 будівельних майданчиків, які відповідають виробництву, повідомляє VW.

З метою подальшої підготовки до початку виробництва ID.4 у 2022 році 200 співробітників до кінця року переведуться на завод у Цвіккау у Саксонії для набуття досвіду виробництва там ID.4.

Окрім ID.4, повністю електричні версії серійних автомобілів ID.Vizzion та ID.Space Vizzion також мають вийти з виробничої лінії в Емдені з 2023 року. Це седан та супутній автомобіль розміром з Passat. Дослідження седана було представлено у 2018 році з акумулятором на 111 кВт -год (на відстань 650 кілометрів згідно з WLTP), тоді як дослідження універсала, показане в 2019 році, показало знайомий акумулятор на 77 кВт -год.