17:30 / 19.07.2021 Наука и техника

У Великобританії відкрили акумуляторний цент UKBIC, який може інтегрувати всі технології автовиробників

Британський центр індустріалізації акумуляторів (UKBIC) офіційно відкритий в англійському промисловому місті Ковентрі. Об'єкт площею 18 500 квадратних метрів, выртысть 130 мільйонів фунтів стерлінгів, призначений для підтримки британської промисловості у розробці акумуляторних технологій для електрифікації.

UKBIC є національним об'єктом, який "може використовуватися усіма компаніями, що працюють на акумуляторах для електричних транспортних засобів, залізничних, аерокосмічних, промислових та побутових приладів та накопичувачів статичної енергії", йдеться у повідомленні центру.

Центр насамперед буде служити для підготовки до масового виробництва акумуляторів, передає electrive.com.

У закладі працює понад 80 техніків-акумуляторщиків, інженерів та допоміжного персоналу. Планується збільшиння. Серед виробників, які планують приєднатися, - Jaguar Land Rover (JLR). 

Місце розташування центру, безсумнівно, було обрано ретельно: у Вест-Мідленді, промисловим серцем якого є Ковентрі, проживає кілька виробників автомобілів, серед яких Jaguar Land Rover, а також Aston Martin Lagonda, BMW та LEVC. Також в аеропорту Ковентрі планується будівництво гігафабрики акумуляторів. Однак остаточне рішення щодо проекту очікується лише пізніше цього року.

Джефф Пратт, керуючий директор UKBIC, зазначає, що обладнання для виготовлення акумуляторних батарей центру охоплює весь виробничий процес - "від виробництва електродів, через монтаж циліндричних та комірчастих елементів, до старіння та випробування пластів, а також модулів та блоків батарей". Заклад, за його словами, є також навчальним центром для подальшої освіти. "Важливість сектору акумуляторів для економіки Великобританії не можна недооцінювати. Інститут Фарадея прогнозує, що у Великобританії буде потрібно еквівалент семи великих гігафабрик, а зайнятість в автомобільній промисловості та ланцюзі постачання акумуляторів може зрости з 170 000 до 220 000 до 2040 року", - сказав Пратт.

Великобританія переслідує амбіційні кліматичні цілі. Острів націлений на нейтральність СО2 до 2050 року, і в транспортному секторі більше не будуть продаватися бензинові та дизельні автомобілі та мікроавтобуси з 2030 року. Для вантажівок заборона на двигуни внутрішнього згоряння застосовуватиметься з 2040 року.