17:58 / 27.05.2021 Наука и техника

LG Energy Solution побудує завод акумуляторів в Індонезії та буде постачати переважно одного автовиробника

LG Energy Solution побудує завод акумуляторів на суму 1,2 млрд. Доларів США в індонезійському місті Бекасі, на схід від Джакарти, разом із державною корпорацією Indonesia Battery Corporation (IBC), повідомляється в ЗМІ. Початкова річна потужність повинна становити 10 ГВт-год.

Про це пише інформаційне агентство Reuters з посиланням на відповідну інформацію міністра інвестицій Індонезії. Міністр не вказав часові рамки, але сказав, що фабрика буде побудована на еквівалент одного мільярда євро "найближчим часом". Вироблені там комірки, серед іншого, будуть використовувати в електромобілях Hyundai, передає electrive.com.

Згідно із заявою міністра, крім відділеного акумулятора LG Energy Solution, також задіяні LG Chem, LG International, а також південнокорейська сталева група Posco (як виробник акумуляторних матеріалів) та китайський постачальник кобальту Huayou в консорціумі. Індонезійська акумуляторна корпорація - це злиття кількох державних компаній з різних галузей.

Прес-секретар LGES поки що не хотів давати коментарі на запитання представників ЗМІ, тому інформацію поки що не можна вважати певною, хоча будівництво такого заводу вважається ймовірним: Акумуляторний завод є частиною більшої інвестиції угода між LG та Індонезією. Ця угода передбачає обсяг інвестицій, еквівалентний восьми мільярдам євро. CATL також, очевидно, планує завод акумуляторів в Індонезії.

Індонезія є одним з найважливіших виробників нікелю у світі, оскільки там знаходиться близько чверті світових родовищ. Уряд хоче створити переробну промисловість на основі цих ресурсів за допомогою акумуляторів та електромобілів. Це переманило низку міжнародних виробників; у 2019 році Toyota та Hyundai взяли відповідні зобов'язання.

За першими заводами акумуляторів LG і, можливо CATL, можуть слідувати інші, а існуючі заводи також можуть бути значно розширені, принаймні, якщо індонезійський уряд посприяє. У звіті цитуються представники влади, що виробнича потужність 140 ГВт-год повинна бути досягнута в країні до 2030 року.