08:18 / 20.05.2021 Наука и техника

Opel розкрив технічні дані для Manta GSe ElektroMOD

Після першого тизера в березні, Opel тепер демонструє своє електричне дослідження Manta GSe ElektroMOD повністю. Зараз німецький автовиробник надає технічні дані, передає electrive.com.

Потужність електродвигуна повинна становити 108 кВт з максимальним крутним моментом 255 Нм. Батареї на 31 кВт-год повинно вистачити для пробігу "близько" 200 кілометрів. Зарядка буде можлива виключно за допомогою змінного струму: згідно з даними Opel, бортовий зарядний пристрій має потужність 9 кВт і дозволяє заряджати одно- або трифазним змінним струмом.

Цікаво, що Manta GSe ElektroMOD має механічну коробку передач, в той час як рушійна сила надходить від задніх коліс. Сам електродвигун встановлений під пофарбованим у чорний колір капотом замість старого чотирициліндрового. Це робить електричну Manta 2021 року (за даними Opel, "e" у GSe тепер означає "електрифікація замість впорскування палива") найпотужнішою Manta Opel. У 1975 році Manta GT мала найбільшу потужність 77 кВт. Фанати Manta мігли створити більш потужні транспортні засоби.

Щодо механічної коробки передач, Opel каже: "Тепер пілот має вибір переключити оригінальну чотириступінчасту коробку передач вручну або просто включити четверту передачу і потім керувати". Говорять, що крутний момент 255 Нм доступний з місця в типовому електричному режимі.

До речі, дальність дії "близько" 200 кілометрів не розроблена відповідно до стандарту WLTP. Оскільки Manta GSe ElektroMOD є одноразовим, транспортний засіб не сертифікований.

Але не лише силова установка була модернізована в процесі переробки: візуально E-Manta базується на новій формі від Opel. Спереду домінує "Opel Vizor" на всю ширину автомобіля. Власне кажучи, одноразовим є "Opel Pixel Vizor", який також може спілкуватися з навколишнім середовищем за допомогою світлодіодного екрану. Новітня технологія також встановлена ​​в інтер’єрі з двома екранами (розміром дванадцять і десять дюймів).

У березні цього року Opel опублікував тизер-зображення та коротке оголошення про Manta GSe ElektroMOD. Трохи пізніше, в травневому інтерв'ю, Лошелер сказав, що "у своїх найсміливіших мріях" він не очікував, що відгуки будуть "такими приголомшливими".

Лохшеллер тепер обіцяє: "Незабаром ми розкриємо машину належним чином. Ми, безумовно, проведемо це через дослідження ринку ". "І тоді ми відповімо на запитання: Нова Манта, так чи ні?"