00:40 / 11.05.2021 Наука и техника

Subaru анонсувала свій перший електромобіль Solterra на платформі e-TNGA, розробленій спільно з Toyota

Перша електрична модель Subaru буде називатися Solterra і буде випущена наступного року. Solterra - це повністю електричний позашляховик в C-сегменті, який базується на платформі, розробленій спільно з Toyota, повідомляє electrive.com.

Платформа Toyota e-TNGA відповідає офіційно названій e-Subaru Global Platform або скорочено e-SGP. Про розробку спільної електронної платформи вже було оголошено в 2019 році. Ідея полягає в можливості поєднувати модулі та компоненти для створення “різних типів електромобілів”.

Як вже було оголошено на початку співпраці, першим автомобілем стане компактний позашляховик. Subaru поки не розголошує жодних технічних деталей. Solterra буде доступна з середини 2022 року в Японії, США, Канаді, Європі та Китаї. Назва Solterra складається з латинських слів для сонця та землі і призначена для ілюстрації оцінки природи.

Це означає, що звіти за весну 2020 року не склалися відповідно до плану. Згідно з їх попередніми планами, перша електрична модель Subaru повинна була називатися Evoltis. Пізніше в 2020 році Subaru лише підтвердив, що в 2021 році буде представлений середній електричний позашляховик, який також прибуде до Європи.

Тойота вже представила концепцію bZ4X на виставці Auto China у Шанхаї минулого місяця. Автомобіль вважається майже виробничим дослідженням електричного позашляховика Toyota, який також очікується у виробництві в середині 2022 року. Крім "Х" у назві як посилання на електричний повний привід, Toyota не надала жодних технічних даних щодо першої моделі "поза нулем".

Поки Toyota планує побудувати на e-TNGA цілу лінійку продуктів - різні позашляховики та кросовери, седан або навіть мінівен - Subaru не коментує інші електричні моделі на базі e-SGP.

Згідно з попереднім звітом, платформа e-TNGA використовуватиме акумулятори розміром від 50 до 100 кВт-год, які будуть поєднуватися з двома типами двигунів, діапазон потужності яких становить від 80 до 150 кВт. Маленькі електромобілі мають пробіг 300 км, більші - від 500 до 600 км.