00:40 / 29.04.2021 Наука и техника

Volkswagen представив повнопривідний ID.4 GTX: названо характеристики, ціни і можливі субсидії

Volkswagen представив першу повноцінну модель в ID. Хоча інформація про технічні дані ID.4 GTX вже була оприлюднена, німецький автовиробник вперше розкрив ціну в розмірі 50 415 євро до субсидій. Спортивна модель GTX має вийти на ринок цього літа, повыдомляє electrive.com.

Очікування німецького гіганта автомобілів високі: після GTI та GTE ярлик GTX має продовжувати не менше, ніж "успішну історію спортивних топ-моделей Volkswagen" - лише "розумно перенесену в електричний світ". Цей електричний світ повинен бути "заряджений новою, сучасною спортивністю".

Досить передмов та маркетингових фраз GTX: Як і очікувалося, ID.4 GTX - це перший повнопривідний електромобіль Volkswagen. Однак технічні характеристики приводу вже були опубліковані деякий час тому. Škoda анонсувала Enyaq з двома повнопривідними приводами у вересні 2020 року, тоді як Audi нещодавно пішла з відгалуженням Quattro позашляховика MEB Q4 e-tron. Таким чином, ID.4 GTX матиме системну потужність 220 кВт, зможе їздити до 180 км / год і розганятися до 100 км / год за 6,2 секунди. Škoda згадала про потужність 225 кВт, але Enyaq vRS ще не доступний для замовлення, тому кінцева потужність серійної моделі все ще може відрізнятися.

Синхронна машина (PSM) потужністю 150 кВт встановлена ​​на задній осі, а асинхронна машина (ASM), встановлена ​​на передній осі і вмикається при необхідності. VW заявляє, що головним елементом концепції приводу є інтелектуальна система управління, яка вирішує, "як розподіляти наявний крутний момент між двома електродвигунами, щоб завжди досягти відповідного оптимуму ефективності, динаміки та стабільності руху". У більшості ситуацій водіння на задній осі використовується тільки PSM; тут ASM не створює жодного підвищеного опору руху. Лише тоді, коли існує велика потреба в потужності або втрата зчеплення на задній осі, ASM вмикається протягом мілісекунд - як це зазвичай буває у багатьох електричних повнопривідних автомобілів.

Цікавим є контроль рекуперації електричного автомобіля: замість того, щоб використовувати кращий ефект уповільнення на передній осі, VW каже, що PSM в задній частині самостійно керує уповільненням "для багатьох ситуацій легкого та середнього гальмування". Лише в деяких ситуаціях ASM також бере участь у відновленні, наприклад, коли потрібно максимальне електричне уповільнення 0,3 г.

Як і Enyaq та Q4 e-tron, ID.4 GTX також покладається на акумулятор потужністю 77 кВт-год (82 кВт-год брутто). Volkswagen надає запас ходу WLTP 480 кілометрів - на вісім кілометрів менше, ніж трохи більш аеродинамічний Audi. Потужність постійного струму також становить 125 кВт; трифазний зарядний пристрій змінного струму потужністю 11 кВт встановлено на заводі.

Зміни до звичайних моделей ID.4 стосуються шасі та зовнішнього вигляду - принаймні частково. На заводі GTX доступний з 20-дюймовими колесами в ексклюзивному GTX дизайні "Ystad". 21-дюймові диски Narvik доступні в якості опції, а також доступні для інших ID.4 за додаткові 1690 євро. З іншого боку, світлий підпис GTX є ексклюзивним : у кожному з вузьких зовнішніх отворів є три світлодіоди один на одному. Разом із матричними світлодіодними фарами, які є стандартними для GTX, це має на меті відрізнити GTX від інших версій ID.4. Ззаду світло також оновлено: дев’ять напрямних світловодів мають створити "дугоподібний задній ліхтар". Під час уповільнення загоряється X-подібний стоп-сигнал.

ID.4 GTX дешевший за деякі варіанти із задньопривідним приводом.

Спортивна підвіска GTX із зниженням на 15 міліметрів також є лише додатковою, як і прогресивне рульове управління. У спортивному пакеті "Плюс" ID.4 GTX на додаток до прогресивного рульового управління має адаптивну систему управління шасі DCC.

Незважаючи на спортивність, багаж не повинен втрачати місця - він вміщує від 543 до 1575 літрів, оскільки у моделей MEB немає бортика. За допомогою додаткової навіски топова модель може буксирувати причепи вагою до 1200 кілограмів.

ID.4 GTX планується випустити на ринок Європи "влітку 2021 року". У Німеччині базова ціна становить 50 415 євро - таким чином, замовник може вимагати зменшену екологічну премію в розмірі 7975 євро (5000 євро від федерального уряду / 2500 євро нетто або 2975 євро брутто від виробника). Це робить GTX в базовій версії ще дешевшим, ніж версії ID.4 Pro Business, Family, Tech та Max, які також покладаються на акумулятор потужністю 77 кВт-год, але мають обійтися лише одним електродвигуном (150 кВт).