11:37 / 13.10.2017 Спорт

Міжнародний турнір з боксу "Козацька звитяга" стартував

В Обухів позїжджалися боксери чотирьох країн світу - Азербайджану, Білорусі, Молдови із 20 міст України. А все тому, що місто, розташоване неподалік від столиці, приймало Перший міжнародний відкритий турнір з боксу "Козацька звитяга".

Отже сьогодні, 12 жовтня 2017 року у нашому Обухові стартували міжнародні змагання, які триватимуть три дні і завершаться фінальними боями 14 жовтня. Під час церемонії нагородження сталася знакова подія для боксерської спільноти Київщини. Але про все по порядку.
Організаторами заходу виступають виконавчий комітет Обухівської міської ради і Київська обласна Федерація боксу під егідою Міжнародної громадської організації «Козацтво Запорозьке».

На честь турніру, по традиції, було організовану урочисту церемонію відкриття. Розпочала свято вітальним словом Валентина Шевченко, заступник очільника Обухова, вибачаючись, що мер через завантаженість не зміг бути особисто, як будо заплановано напередодні. З побажаннями вдалих виступів та чесних поєдинків виступив президент Київської обласної федерації боксу Костянтин Калашников, який окремо подякував за вкладену душу в організацію свята боксу присутньому на сцені ідейному натхненнику турніра Володимиру Матвійчуку (Vladimir Matveichuk), координатору з розвитку боксу і відомому учаснику Олімпійських ігор в Ріо. Долучилися до відкриття козаки з міжнародної громадської організації «Козацтво Запорозьке» гетьман та маршал козацтва Дмитро Сагайдак та його помічник Віктор Юрченко.

На урочистому відкритті з вітальним словом виступив очільник спорту Київщини – начальник Управління фізичної культури і спорту Київської обласної державної адміністрації Сергій Тимофєєв. Під час заходу сталася знакова подія для боксерської спільноти усієї Київської області – було підписано угоду про співпрацю і співробітництво між Управлінням та Київською обласною федерацією боксу з метою розвитку боксу в Київській області. І урочисто, прямо на сцені під час церемонії відкриття турніру пан Тимофєєв вручив угоду очільнику федерації Костянтину Калашникову.

Вислуховували щирі побажання безпосередні учасники турніру – боксери, судді та тренери, які урочисто вишикувалися на рингу, вперше розташованому прямо на сцені, з прапорами своїх держав. А завершилася церемонія музичним привітаннями українських та зарубіжних співаків.

Докладно про сутички ми розкажемо вам в наступних публікаціях. Але слід відзначити перший бій 11-ї пари, фаворитом якого виступав мешканець Обухова Ельвін Алієв. Ельвін, перспективний український боксер, напередодні ледве не став переможцем чемпіонату Європи в Болгарії. Окрім того, 16-річний спортсмен, маючи батька-азербайджанця і матір-українку, є палким патріотом України, бо які б золоті гори не пропонували йому на батьківщині тата, він однозначно дав зрозуміти, що ніколи не зрадить Україну. Сутичка з представником Ставища Валерієм Головацьким, як і очікувалося, завершилася перемогою Ельвіна Алієва.

Боксерські поєдинки починатимууться 13 й 14 жовтня о 12.00. На другий день змагань відбудуться півфінальні сутички, в завершаючий день турніру буде проведено виключно фінальні поєдинки.

Прийди та підтримай гордість міста Обухів! А якщо не бажаєш обмежуватися одним містом, прийди і підтримай всю Україну! А якщо ти з Молдови чи.. коротше, просто прийди і отримай задоволення!

ВХІД ВІЛЬНИЙ

Прес-служба Управління фізичної культури і спорту Київської обласної державної адміністрації