11:59 / 16.04.2024 Спорт

Макрон закликав до "олімпійського перемир'я", у Третій штурмовій відповіли

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

Президент Франції Еммануель Макрон сподівається домовитися про "олімпійське перемир'я" на час Олімпіади в Парижі. Про це президент Французької республіки заявив в інтерв'ю телеканалам RMC і BFMTV.

Як уточнюють телеканали, французький лідер мав на увазі перемир'я у війні між росією та Україною, а також Ізраїлем та ХАМАСом.

Ми хочемо досягти олімпійського перемир'я. І я думаю, що постараюся залучити до цього багатьох наших партнерів.

Макрон додав, що звернеться за допомогою до партнерів, зокрема, до лідера Китаю Сі Цзіньпіна, який незабаром відвідає Францію.

Лідер Китаю через кілька тижнів приїде до Парижа. Я його попросив допомогти. У 2022 році перед нами теж стояло таке завдання перед зимовими Олімпійськими іграми, які приймав Китай… Тож це також може стати дипломатичним моментом задля миру.

Заклик президента Франції до "олімпійського перемир'я" прокоментував заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін. 

"Єдиний варіант для Франції, чи будь-якої іншої країни посприяти миру в Україні, добре відомий тому ж Макрону - відправити нам засоби ППО, техніку, а можна й військовий контингент. Тим більше, французьке суспільство, судячи з соцопитувань, готове до цього. 

А чергова ініціатива про припинення вогню на певний період - це вже навіть не смішно. Пізд***жа за ці 10 років ми чули достатньо. Мабуть Заходу хочеться отримати сотий урок про те, що росіяни демонстративно порушують всі обіцянки, принижуючи тих, хто в них повірив", - написав "азовець".

BAGNET нагадує, що росія порушила "олімпійське перемир'я" в 2008 році, напавши на Грузію. Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня.

Підготував: Сергій Дага