21:08 / 07.03.2024 Спорт

Російським і білоруським тенісистам дозволили брати участь в Олімпійських іграх-2024

Фото: Getty Images

Міжнародний олімпійський комітет і Міжнародний паралімпійський комітет дозволили російським і білоруським тенісистам брати участь в Олімпійських іграх-2024 у Парижі в нейтральному статусі. Про це йдеться в повідомленні Міжнародної федерації тенісу (ITF).

Зазначаєтся, що росіяни й білоруси зможуть виступати на змаганнях як нейтральні індивідуальні спортсмени, якщо вони дотрималися принципів олімпійського та паралімпійського комітетів. Також вони мають виконати умови відбору, визначені ITF.

"Рішення Міжнародної федерації тенісу збігається з рішенням більшості міжнародних федерацій щодо індивідуальних змагань і спортсменів, які беруть участь в Іграх у Парижі 2024 року цього літа. Позиція ITF також відповідає чинній міжнародній політиці тенісу, яка була прийнята в березні 2022 року", — додали в заяві.

Нині невідомо, чи дозволяється росіянам і білорусам брати участь у парних та змішаних турнірах.

Заборона на участь у командних змаганнях залишається.

Олімпійські ігри в Парижі триватимуть з 26 липня до 11 серпня 2024 року.

8 грудня 2023 року виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету (МОК) дозволив російським і білоруським спортсменам змагатися на Олімпійських іграх 2024 у Парижі, але індивідуально і під нейтральним прапором. Вони не мають права виступати з власними командами чи демонструвати державну символіку.

BAGNET нагадує у квітні 2023 року пленум Олімпійського комітету Чехії не погодився з будь-якою формою участі росії та білорусі в Олімпійських іграх-2024 у Парижі під час війни в Україні. Представники асоціацій мали б звернутися до міжнародних спортивних федерацій й активно працювати над тим, щоб не допустити участі спортсменів з росії та білорусі в Олімпійських іграх.

Раніше збірним України офіційно заборонили участь у змаганнях, де будуть представлені атлети з росії чи білорусі. Відповідний текст наказу опубліковано на сайті Міністерства молоді та спорту України.

Підготував: Сергій Дага