14:31 / 28.11.2023 Спорт

ФІФА визнала "Карпати" та "Металіст" правонаступниками "старих" клубів

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) офіційно визнала нинішні клуби "Металіст" і "Карпати" правонаступниками старих клубів із такими ж назвами та закрила справу проти "Дніпра-1". Про це йдеться на офіційному сайті ФІФА.

Справи проти трьох клубів були пов’язані з правонаступництвом новоутворених клубів. Провадження розглядали у контексті виплат боргів перед футболістами та персоналом.

Зокрема, позивалися Крістобаль Маркес проти "Карпат", Флуміненсе за трансфер Дієго Соузи до "Металіста", а також футболісти Джаба Канкава та Андерсон Піко до СК "Дніпро-1".

Рішення у цих справах ухвалили у травні та липні 2023 року, але секретаріат ФІФА опублікував їх лише зараз.

Рішення ФІФА щодо "Металіста" та "Карпат"

У травні ФІФА вирішила, що "нові" "Карпати" мають виплатити борг Крістобалю Маркесу за "старий" клуб. Йдеться про суму розміром €500 тис. плюс 5% річних (нараховуються з 26 квітня 2018 року). Клуб також оштрафовано на 15 тис. франків.

Таке ж рішення ухвалено щодо "Металіста". Харківський клуб має виплатити Флуміненсе €126 тис. плюс 5% річних за трансфер нападника Дієго Соузи. Крім того, клуб оштрафовано на 15 тис. швейцарських франків.

Якщо клуби порушать терміни виплат або ухилятимуться від них, то їм загрожує заборона на підписання нових гравців на строк до погашення повної заборгованості.

Щодо "Дніпра-1", то ФІФА не визнала цей клуб правонаступником легендарного "Дніпра" та закрила справу проти СК.

Підготував: Сергій Дага