08:49 / 17.11.2023 Спорт

Українські підлітки перемогли на чемпіонаті світу з танців у Нідерландах (відео)

Фото: Давид Комарницький та Ангеліна Черковська

Українська пара Давид Комарницький та Ангеліна Черковська стали абсолютними чемпіонами світу в Європейській та Латино-американській програмі серед танцюристів у категорії до 16 років. Про це повідомила Стрийська міська рада, звідки чемпіони родом.

"Вчергове Давид Комарницький та Ангеліна Черковська вразили своєю майстерністю найпрестижніший чемпіонат танців у Нідерландах.

Абсолютні чемпіони світу одразу у двох програмах: Європейській та Латино-американській, у категорії до 16 років. Ця пара вже в історії, оскільки рівних їм ще не було.

Діти присвятили свою перемогу Україні і нашим Захисникам, а синьо-жовтий прапор вкотре замайорів над всіма прапорами світу!", - інформує мерія Стрия.

За словами тренера та мами Давида Ірини Марюк, у світі немає іншої пари, яка б перемагала на першості світу одразу в двох програмах.

"Ми - Абсолютні Чемпіони Світу в Європейській та Латино-американській програмі WDC World Champions under 16 Ballroom and Latin, Assen, Netherlands. 

Знову, вже другий рік поспіль, тільки вже в категорії до 16 років в Нідерландах ці діти виборюють подвійну перемогу в двох програмах. 

Це просто неймовірні діти - Давид Комарницький та Ангеліна Черковська, такої пари в світі більше немає, щоб на найпрестижніших чемпіонатах світу ставала переможцем одразу в двох програмах, бо це надзвичайно складно на такому високому рівні.

Ви дійсно заслуговуєте на ці перемоги, які ми щоразу присвячуємо нашій незламній Україні, нашим Захисникам, які дають нам можливість тренуватись, виборювати і перемагати", - написала тренерка. 

Давид та Ангеліна займаються танцями з дитячого садка. Пара зі Львівщини тричі ставала чемпіонами України та світу. У січні 2023 року вони стали кращими на змаганнях у Великій Британії.