19:45 / 27.09.2023 Спорт

Україна не братиме участі у турнірах УЄФА з росіянами, – заява УАФ

Фото: photo.unian.net

Українська асоціація футболу (УАФ) засудила рішення Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) щодо повернення до міжнародних змагань команд U-17 із росії.

Про це йдеться на офіційному сайті українського футбольного органу.

"УАФ наполягає на збереженні попередніх рішень УЄФА та ФІФА щодо недопущення всіх російських команд до участі в міжнародних змаганнях під егідою даних організацій", – йдеться у заяві.

В УАФ додали, що не братимуть участі у жодних змаганнях, де будуть присутні російські команди. Також асоціація звернулася до інших асоціацій-членів УЄФА з проханням бойкотувати можливі матчі за участі команд із росії в разі їхнього допуску.

Ухвалення подібних рішень щодо поступового повернення команд із росії до міжнародних змагань у розпал повномасштабної війни назвали безпідставним і таким, що толерує російську агресивну політику.

В УАФ закликали УЄФА переглянути це рішення та залишити чинним попереднє про повне відсторонення будь-яких команд із росії від участі в міжнародних змаганнях.

BAGNET нагадує, напередодні під час засідання Виконкому УЄФА було ухвалено рішення про допущення до змагань російських юнацьких команд віком до 17 років. Рішення їх повернути в УЄФА пояснили тим, що "дії дорослих не повинні впливати на розвиток дітей".

Підготував: Сергій Дага