12:37 / 31.08.2023 Спорт

Ольга Харлан продала свою ляльку "Барбі" за понад 10 тис. доларів

Ілюстративне фото з відкритих джерел

На аукціоні за 10 400 доларів продали ляльку "Барбі", яку створили на честь української фехтувальниці Ольги Харлан. Про це свідчить оголошення на eBay.

Зазначається, що гроші підуть на клініку BODRO у місті Нововолинськ Волинської області. Вона займається реабілітацією військовослужбовців.

"Реабілітація – важлива частина майбутнього життя наших хлопців. Що більше ми зможемо зібрати з цього аукціону, то більше видатних людей зможуть повернути", – розповідала Ольга Харлан.

BAGNET зазначає, Ольга Харлан — це перша українка, з образу якої створили "Барбі" у серії Role Models. Цю колекцію компанія оновлює щороку до Міжнародного дня жінок.

Раніше Ольгу дискваліфікували з чемпіонату світу через те, що вона відмовилася потиснути руку росіянці. Вона запропонувала їй стукнутися шаблями. Та відмовилася, тому українка покинула доріжку. росіянка ж залишалася на місці "на знак протесту" ще близько години.

Після тривалого розгляду інциденту міжнародна федерація фехтування заявила, що  вважає "чорну картку" для українки правомірною і виданою за правилами. Пізніше після консультацій із МОК федерація вирішила дозволити Харлан змагатися на чемпіонаті світу для "дотримання олімпійського духу".

Підготував: Сергій Дага