10:20 / 30.07.2023 Спорт

Федерація фехтування таки не скасувала дискваліфікацію Ольги Харлан

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Всесвітня федерація фехтування лише призупинила дискваліфікацію Ольги Харлан. Про остаточне рішення повідомили на офіційному сайті федерації.

Представники FIE провели разом з Ольгою Харлан спеціальну пресконференцію, де заявили, що Ольга зможе виступити за Україну в командних змаганнях на чемпіонаті світу.

Міжнародна федерація фехтування заявила, що після тривалого розгляду інциденту вважає "чорну картку" для українки правомірною і виданою за правилами. Однак після консультацій із МОК федерація вирішила дозволити Харлан змагатися на чемпіонаті світу для "дотримання олімпійського духу".

"Я вдячна за це рішення. Найважливіша річ для атлета зараз — мати змогу виступати, для сімʼї, для команди, країни і людей, які мене підтримують. У ці кілька складних днів я вдячна за всю підтримку з усього світу", — цитує Ольгу сайт FIE.

Таким чином Харлан зможе виступити в командному турнірі на чемпіонаті світу в Мілані, що необхідно для кваліфікації на Олімпіаді 2024 року в Парижі.

Як повідомляв BAGNET, українська шаблістка Ольга Харлан отримала дискваліфікацію на чемпіонаті світу з фехтування після сутички з росіянкою Анною Смірновою. Організатори турніру дискваліфікували українську спортсменку через те, що вона після завершення поєдинку стартового раунду не потиснула руку суперниці з країни-агресорки.

Українська сторона планувала оскаржувати це рішення.

Підготував: Сергій Дага