13:34 / 05.07.2023 Спорт

Стало відомо, хто стане новим тренером "ПСЖ"

Фото: Луїс Енріке/lequipe.fr

Новим тренером французького футбольного клубу "Парі Сен-Жермен" стане колишній наставник збірної Іспанії  Луїс Енріке, який замінить Крістофа Галтьє.

Про те, що в середу, 5 липня, відбудеться офіційна презентація Луїса Енріке як нового головного тренера ПСЖ, повідомили L'Equipe, а також ще ціла низка французьких видань. За їхніми даними, у презентації, крім Енріке, візьме участь президент паризького клубу Насер аль-Хелаїфі.

Про майбутнє призначення Луїса Енріке джерела розповіли ще на початку червня. А затримку з оголошенням його головним тренером "ПСЖ" вони пов'язували насамперед з необхідністю оформити звільнення Галтьє, який пропрацював у клубі лише сезон, до завершення терміну дії його контракту.

BAGNET нагадує, наприкінці минулого тижня Крістоф Галтьє став героєм гучного скандалу: його затримала поліція за підозрою в діях расистського характеру.

Луїс Енріке стане четвертим тренером "ПСЖ" за останні п'ять років - після Томаса Тухеля, Маурісіо Почеттіно та Галтьє.

Усі вони не впоралися з найбільш актуальним для парижан завданням. Клуб, який з 2011 року, після переходу під контроль Qatar Sports Investments, має колосальні фінансові ресурси, що дозволяють купувати суперзірок, досі не може підтвердити свій статус футбольного гіганта успіхом у Лізі чемпіонів. 

Також нагадаємо, "ПСЖ" щойно втратив легендарного Ліонеля Мессі, який вирішив наприкінці кар'єри пограти в США за "Інтер Майамі".

Підготував: Сергій Дага