19:50 / 03.07.2023 Спорт

"Шахтар" прощається зі своїм футболістом

Воротар донецького "Шахтаря" Андрій Пятов завершив виступи за клуб і може розпочати тренерську кар'єру.

Про це повідомив одіозний генеральний директор клубу Сєрґєй Палкін у коментарі клубній пресслужбі:

"Андрій зараз завершує свою кар'єру футболіста у нашому клубі. Він пройшов дуже великий, яскравий шлях – 16 років, 482 гри, дуже багато титулів, перемог. Ми маємо бути вдячні йому за це.

6 серпня ми гратимемо благодійний матч із "Тоттенхемом". Запропонували йому зіграти. Ми повинні подякувати йому за те, що він зробив для клубу. Впевнений повністю, що буде повний стадіон і будуть українські вболівальники. Сподіваюся, що він прийме це запрошення, зіграє у цьому матчі, і ми у дуже гарній формі попрощаємося з ним, як із нашою легендою, як із воротарем.

Ми прощаємося з ним як з футболістом, але ми хотіли б бачити його у нашому тренерському штабі на чолі з Патріком ван Леувеном як тренера воротарів. Ми запрошуємо його приєднатися, тому що для нас дуже важливими є його знання, досвід, який він має, його харизма. У нас дуже багато молодих футболістів, і його допомога є дуже важливою для нас. Впевнений, що він нам допоможе".

Варто зазначити, що раніше в одному з інтерв'ю 39-річний Пятов заявляв про бажання пограти 1-2 роки перед переходом на роль тренера, навіть якщо "Шахтарю" як воротар він виявиться не потрібен.

Нагадаємо, що 2017 року "Шахтар" заборонив гравцям і дітям, які виходили з ними на матч проти донецького "Олімпіка", надягати футболки на підтримку воїнів АТО. Незадовго до матчу між "Олімпіком" та "Шахтарем" батьків дітей попередили, що ті повинні вийти на поле в повсякденному одязі, а не в футболках акції з написом на спині "Мій тато — герой". Номінальним господарем в поєдинку вважався "Олімпік", футболісти якого також вийшли у звичайній формі.

"Ми достеменно знаємо, хто організатор цього заходу. Достеменно знаємо, що сьогодні деякі люди хочуть відвести нас від головної теми останнього часу - теми Маріуполя. Ось і організовуються такі заходи, щоб зганьбити наше ім'я. Найсумніше в тому, що люди не зупиняються ні перед чим і готові прикриватися дітьми, аби досягти своєї мети", - сказав Сєрґєй Палкін.