15:28 / 09.05.2023 Спорт

В Іспанії переможниці жіночого забігу подарували кухонний комбайн

Фото: twitter.com/Pam_Angela

Організаторам жіночого забігу Carrera de la Mujer (буквально перекладається як "Жіночий забіг") довелось виправдовуватись через те, що переможниці змагання вони вручили як приз кухонний комбайн.

Подарунки учасницям Carrera de la Mujer не привернули уваги, поки їх у Twitter не прокоментувала державна секретар Іспанії з питань рівності Анхела Родрігес Пам.

За її словами, переможниця отримала кухонний комбайн, а інші – продукти з 0% жирності.

"Якщо ти переможеш – будеш домогосподаркою, а якщо ні – то принаймні схуднеш", – іронічно прокоментувала вона.

Після цього організатори опублікували окрему заяву, де підкреслили, що не вважали спонсорський подарунок у вигляді кухонного приладдя таким, що матиме сексистський підтекст.

"Ми перепрошуємо, але вважаємо, що цей продукт не має сексистського характеру і ідеально підходить для будь-якого спортсмена, який хоче поліпшити свої харчові звички. Ми шкодуємо, якщо хтось із жінок почувався ображеним",– зазначили вони.

У Carrera de la Mujer пообіцяли вжити заходів, щоб уникнути подібних інцидентів у майбутньому.

У семикілометровому забігу в Мадриді в неділю брали участь 32 тисячі жінок, перемогу здобула сербка Івана Загорац, яка подолала дистанцію за 24 хвилини і 7 секунд. Carrera de la Mujer цього року збігся з іспанським Днем матері і був також спрямований на підтримку жертв домашнього насильства і онкохворих.

Підготував: Сергій Дага