09:46 / 21.04.2023 Спорт

Ліга Європи: визначилися учасники півфіналу

Фото: uefa.com

У півфіналі Ліги Європи сезону-2022/23 зіграють німецький "Баєр", іспанська "Севілья", туринський "Ювентус" та римська "Рома".

Два з чотирьох матчей-відповідей чвертьфіналу завершилися розгромними перемогами в основний час, а переможця ще одного визначали в овертаймі, повідомляють Fakty.com.ua.

Леверкузенський "Баєр" на виїзді взяв гору з рахунком 4:1 (5:2 за сумою двох матчів) над бельгійським "Юніоном" у Брюсселі.

Впевненою перемогою "Севільї" над англійським "Манчестер Юнайтед" завершилася гра на стадіоні Рамон Санчес Пісхуан. Нервіонці вколотили манкуніанцям три м’ячі без відповіді.

Голами відзначилися Юссеф Ен-Несірі, який оформив дубль, та Лоїк Баде. Таким чином за сумою двох матчів 5:2 на користь Севільї.

Гра на стадіоні Жозе Алваладе у Лісабоні між "Бенфікою" та "Ювентусом" завершилася нічиєю 1:1.

Путівку до півфіналу Ліги Європи вирішив єдиний забитий гол туринців у першому матчі. Таким чином, 2:1 на користь "Ювентуса" за підсумком двох матчів.

Для визначення переможця матчу на Стадіо Олімпіко між "Ромою" та нідерландським "Феєнордом" знадобився компенсований час, в якому "вовки" дотиснули гостей.

Оскільки рахунок першого матчу був на користь нідерландців (0:1), римлянам треба було йти вперед. Перший гол було забито лише у другому таймі завдяки удару Леонардо Спінаццоли.

Під кінець зустрічі у гостей забив Ігор Пайшан, але гол Пауло Дібали на 89-й хвилині перевів гру в овертайм. У компенсований час за римлян відзначилися Стефан Ель-Шаараві та Лоренцо Пеллегріні.

Хто з ким зіграє у півфіналі?

За вихід до півфіналу турніру "Ювентус" зіграє з "Севільєю", а "Рома" зустрінеться з "Баєром".

BAGNET зазначає, перші матчі 1/2 фіналу Ліги Європи заплановані на 11 травня, матчі-відповіді – на 18 травня. Фінал відбудеться 31 травня у Будапешті на Пушкаш Арені.

Підготував: Сергій Дага