14:31 / 31.03.2023 Спорт

Еліна Світоліна повертається до змагань

Фото: noc-ukr.org

Бронзова призерка Олімпійських ігор, тенісистка Еліна Світоліна повертається до змагань у турі Жіночої тенісної асоціації (WTA).

Вперше з 2022 року вона братиме участь в турнірі Credit One Charleston Open, куди отримала wild card від організаторів. Турнір проходитиме у Чарльстоні 3-9 квітня.

Також Еліна візьме участь у благодійному заході Pro Am в межах ініціативи Tennis Plays for Peace, що об’єднує професійних тенісистів та їхніх вболівальників для підтримки України під час війни.

"Підвищення обізнаності та збір коштів для України дуже важливі для нас, як турніру, так і для наших гравців. Ми захоплюємося роботою з Еліною, яка глибоко розуміє нагальні потреби своєї рідної країни",заявив Боб Моран, директор турніру Credit One Charleston Open і президент Charleston Tennis LLC.

У 2014 році Еліна потрапила до третього раунду у Чарльстоні та загалом за кар’єру виграла 16 титулів в одиночному розряді, останній – у Чикаго у 2021 році.

BAGNET зазначає, що востаннє Світоліна брала участь у тенісних турнірах ще 24 березня минулого року, коли виступила в Маямі.

Після цього вона пішла у декретну відпустку, а 15 жовтня народила дочку Скай. Спортсменка перебуває у шлюбі з іншим відомим тенісистом Ґаелем Монфісом.

Підготував: Сергій Дага