06:55 / 23.03.2023 Спорт

Офіційно: Усик відмовився від бою з Ф'юрі

 Ілюстративне фото з відкритих джерел

Боксерський журналіст із Лос-Анджелеса Стів Кім поділився інсайдом про зрив бою за абсолютне чемпіонство в надважкій вазі між українцем Олександром Усиком та британцем Тайсоном Ф'юрі.

"Щойно поговорив з Егісом Клімасом, він каже, що команда Усика відмовляється від бою з Ф'юрі на 29 квітня і тепер виконуватиме свої обов'язкові зобов'язання. "Незалежно від того, наскільки Усик пішов на компроміс, його підштовхували до більшого". Вони сподіваються повернути його у червні/липні",написав Кім у Twitter.

BAGNET нагадує, Усик є чемпіоном за версіями WBA, WBO, IBF, IBO, а Ф'юрі володіє титулом WBC. Боксерам потрібно домовитись про проведення об'єднавчого бою до 1 квітня.

Пізніше менеджер українця Егіс Клімас зробив заяву. 

Український чемпіон і британський боксер не вийдуть у ринг, щоб визначити володаря всіх поясів у суперважкій вазі. Об'єднавчий поєдинок планувати провести 29 квітня на арені "Вемблі" в Лондоні.

"Незважаючи на те, наскільки Усик пішов на компроміс, його підштовхували до більшого", – заявив Клімас, натякнувши на фінальний безрезультатний підсумок тривалих перемовин.

За словами менеджера українця, тепер чемпіон за версіями WBA, WBO, IBF та IBO готуватиметься до захисту титулу однієї з боксерський організацій. Імовірні терміни проведення бою – червень або липень. Суперниками Усика можуть стати хорват Хрговіч, а також британці Дюбуа та Джойс.

Підготував: Сергій Дага