14:12 / 17.03.2023 Спорт

Німеччина відмовилась приймати Кубок світу з фехтування через росіян

Фото: gettyimages.com

Німеччина відмовилася приймати етап Кубка світу з фехтування через допуск до змагань спортсменів з рф та Білорусі. Про це йдеться у заяві Федерації фехтування Німеччини.

Етап з фехтування на рапірах серед жінок мав пройти у травні в місті Таубербішофсхайм.

У німецькій федерації зазначили, що рішення допустити росіян та білорусів до змагань "викликало бурхливі дискусії як всередині організації, так і за її межами", тож відмова від проведення змагань буде "чітким сигналом" про те, що у ФРН вз цим рішенням не погоджуються.

Міжнародна федерація фехтування (FIE) 10 березня оголосила, що спортсмени з росії та Білорусі зможуть брати участь у змаганнях у нейтральному статусі. У тому числі вони будуть допущені до відбору на Олімпіаду-2024.

Спортсменам з росії та Білорусі заборонили брати участь у змаганнях FIE у березні 2022 року після рекомендації Міжнародного олімпійського комітету через збройне вторгнення росії в Україну. 

Тоді ж російський бізнесмен Алішер Усманов, який очолює організацію з 2008 року, припинив виконання обов’язків президента FIE. 26 листопада FIE продовжила усунення росіян від міжнародних змагань. 

Основним критерієм відбору на Ігри в Парижі, що стартує 3 квітня, у фехтувальників стане місце у кваліфікаційному рейтингу. Рейтинг формується за підсумками виступу на чемпіонаті світу 2023 року, континентальних першостях та етапах Кубка світу (до 1 квітня 2024 року).

У другій половині квітня 2024 року відбудуться континентальні кваліфікаційні старти, після чого буде сформовано остаточний склад фехтувального турніру Олімпіади у Парижі.

Підготував: Сергій Дага