07:33 / 14.03.2023 Спорт

Легкоатлет Вітковський повернувся в Україну після року російського полону

Фото: Дмитро Вітковський/facebook.com/saladukhaolga

Український легкоатлет, призер чемпіонатів України з бігу на коротких дистанціях Дмитро Вітковський повернувся з російського полону. Про це повідомила народна депутатка Ольга Саладуха.

Під час останнього обміну військовополоненими в Україну повернувся Дмитро Вітковський - майстер спорту, неодноразовий призер Чемпіонатів і Кубків України серед молоді та дорослих на дистанціях 60, 100, 200 метрів та в естафетах, учасник Чемпіонатів Європи.

Минулого року він потрапив у полон під Маріуполем і довелося докласти багато зусиль, аби вирвати нашого воїна з лап рашистів.

Про полон Вітковському у липні 2022 року розповідала "Суспільному" бігунка Анна Рижикова.

У полоні перебуває з 12 квітня спринтер Дмитро Вітковський, який з перших днів став на захист України. Потрапив у полон, перебуваючи під Маріуполем.

Дмитру Вітковському - 24 роки. У серпні 2019 року він здобув "бронзу" чемпіонату України у бігу на 200 метрів з результатом 21,32 секунди. У 2020 році став другим на чемпіонаті України у приміщенні на дистанції у 60 метрів, яку подолав за 6,82 секунди.

Після початку збройного вторгнення росії Дмитро вступило до лав миколаївської 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського. Атлет брав участь в обороні Маріуполя і разом із захисниками "Азовсталі" потрапив до російського полону.

BAGNET нагадує, останній обмін полоненими відбувся 7 березня - Україна повернула 130 своїх захисників.

Підготував: Сергій Дага