12:56 / 30.06.2022 Спорт

Вімблдон-2022: хто з українок продовжить змагання

Фото: Леся Цуренко здолала Ангеліну Калініну

У середу, 29 червня, на Вімблдоні відбувся "український" день. У жіночому одиночному турнірі до другого раунду вийшли три наші спортсменки, і всі вони провели свої матчі у середу, повідомляють Podrobnosti. 

Двом українкам довелося протистояти одна одній: Ангеліна Калініна (№34 WTA) вийшла на корт проти Лесі Цуренко (№101 WTA). 

У рамках другого кола перемогу у трьох сетах здобула більш досвідчена спортсменка: Леся Цуренко (Україна) - Ангеліна Калініна (Україна) – 3:6, 6:4, 6:3.

Це була перша зустріч тенісисток. Цуренко вдруге в кар'єрі пробилася до третього кола трав'яного мейджора. Вперше їй це вдалося 2017-го.

Леся Цуренко й Ангеліна Калініна

У наступному раунді Цуренко вийде проти німкені Юлі Німайєр (№97 WTA), яка вибила з боротьби третю ракетку світу Анетт Контавейт. Матч відбудеться 1 липня.

У третьому колі Леся стане єдиною представницею України. Раніше Марта Костюк проступилася на корті найкращій тенісистці Китаю Чжан Шуай (7:6, 6:2).

Українські тенісистки досягли успіхів у парному розряді Вімблдону. Марта Костюк з Терезою Мартінцовою та Надія Кіченок з Ралукою Олару успішно провели стартові матчі та пройшли у друге коло.

Вімблдон. Перше коло парного розряду

  • Надія Кіченок/Ралука Олару (Україна/Румунія) - Валентині Грамматікопулу/Пенгтарн Пліпих (Греція/Таїланд) - 6:2, 6:3.
  • Марта Костюк/Тереза Мартінцова (Україна/Чехія) - Медісон Бренгл/Лорен Девіс (США) - 6:3, 6:4.

Підготував: Сергій Дага